Vergelijk de aanbieders van goedkope vliegtickets

loader

Transavia - de Nederlandse maatschappij voor goedkope vluchten

Transavia

Transavia is een low-cost airline die goedkope lijnvluchten op Europese steden en vakantiebestemmingen uitvoert. Daarnaast is Transavia ook een chartermaatschappij en worden Transavia vluchten ingezet door de grote touroperaters zoals TUI en Arke.

Vliegvelden

De hoofdbasis van Transavia is Amsterdam Schiphol, maar ook vanuit Rotterdam, Eindhoven en Maastricht worden er vluchten uitgevoerd. In 2010 heeft Transavia aangekondigd meer focus op de luchthaven van Eindhoven te leggen.

Aan boord

Tijdens een Transavia vlucht kan uit een ruim assortiment aan drankjes en eten gekozen worden. De prijzen zijn redelijk. Betaling dient aan boord plaats te vinden met creditcard of in euro's. Afhankelijk van de duur van een vlucht wordt er een film getoond.

Toegestane bagage

Ruimbagage: 20 kg per persoon Handbagage: handtas (55 cm x 35 cm x 25 cm), 1 paraplu, 1 fototoestel, lectuur voor de vlucht.

Check-in

Bij vluchten vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven is er vanaf 24 uur voor vertrek een internet check-in beschikbaar. Dit kan tijd schelen op de luchthaven en er kan zelf een gewenste stoel gekozen worden.

Air Miles

Transavia biedt voor een aantal vluchten de mogelijkheid om te betalen met Air Miles.

Service

In vergelijking met andere low-cost airlines heeft transavia een goede service. Op de website is een speciale service afdeling met veel informatie. Tijdens de vluchten en op de Nederlandse luchthavens is het personeel van Transavia over het algemeen goed bereikbaar en klantgericht.

Vloot

De vloot van Transavia bestaat uit Boeing 737-300 en Boeing 737-400 vliegtuigen.

Historie

Eind jaren '60 van de vorige eeuw is Transavia opgericht. In eerste instantie werden alleen charter vluchten uitgevoerd. Later zijn daar ook lijnvluchten bij gekomen. In 2004 is de officiele naam veranderd in 'transavia.com'. Hiermee wil de maatschappij het belang van haar website meer tot uiting brengen.

Grootste pluspunt

Transavia is de enige echte Nederlandse vliegtickets prijsvechter en voert zodoende van alle airlines de meeste low cost vluchten vanuit Nederland uit.

www.transavia.com