Vergelijk de aanbieders van goedkope vliegtickets

loader

Ryanair - de goedkoopste maatschappij van Europa

Over Ryanair

Ryanair biedt zeer goedkope vliegtickets vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven, Barcelona Girona, Dusseldorf Weeze en Londen Stansted. In de afgelopen tien jaar heeft de airline een stormachtige groei doorgemaakt. Veel Europese steden en regio's zijn voor minder dan honderd euro per persoon bereikbaar geworden voor Nederlandse reizigers.

Vliegvelden

Ryanair heeft een basis in Eindhoven. Vanaf dit vliegveld worden veel vluchten naar Europese regionale luchthavens uitgevoerd. Naast Eindhoven vliegt Ryanair ook vanaf Dusseldorf Weeze en Brussel Charleroi. Met name het vliegveld van Dusseldorf Weeze is gunstig gelegen voor Nederlandse reizigers.

Aan boord

De service aan boord van Ryanir vluchten is erg eenvoudig. Er is een mogelijkheid tot het kopen van snacks en drankjes.

Toegestane bagage

Bagage: maximaal twee stuks van 15 of 20kg. Er worden extra kosten voor in rekening gebracht. Handbagage: een stuk met maximale afmetingen: 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Check-in

Vanaf 15 dagen tot 4 uur voor het vertek kan men online inchecken.

Instappen

In tegenstelling tot de meeste luchtvaartmaatschappijen geeft Ryanair geen stoelnummers bij het inchecken. Bij het instappen kan een willekeurige stoel worden uitgezocht. Tegen betaling kan een instap priority worden gekocht waarmee als eerste toegang tot het vliegtuig wordt verkregen.

Vloot

Ryanair maakt gebruik van Boeing 737-800 vliegtuigen. Van dit type heeft Ryanair meer dan 250 vliegtuigen.

Historie

Ryanair is in 1985 opgericht door Tony Ryan. Na een herstructurering in 1991 is Michael O'Leary aangesteld om het bedrijf te gaan leiden. Daarna is Ryanar aan een jarenlange sterke opmars begonnen dat de airline tot een van de grootste en winstgevendste van Europa heeft gemaakt.

Grootste pluspunt

Door het gebruik van regionale vliegvelden en efficiente marketing kan Ryanair zeer goedkope vliegtickets aanbieden. Ryanair is op afstand de goedkoopte airline van Europa.

www.ryanair.com