Goedkope vliegtickets Thessaloniki

loader

Goedkope vluchten naar Thessaloniki

De eeuwen oude stad Thessaloniki gelegen in het noord-oosten van Griekenland is nog steeds één van de populairste bestemmingen onder toeristen. Dat komt waarschijnlijk mede door het geweldige klimaat, de prachtige ligging en natuurlijke de schitterende architectonische gebouwen. Thessaloniki is gesticht in het jaar 315 voor Chr. De stichter Kassandros noemde de plaats naar zijn vrouw. De stad stond tussen 1500 en 1922 bekend als een multiculturele stad waar zowel Joden, christen als moslims vredig naast elkaar leefden. Door allerlei oorlogen en bevolkingsuitwisselingen kwam de stad voor het grootste deel in handen van de Grieken. Die verjaagden de Joden en de moslims. Tegenwoordig is er weer  een kleine Joods gemeenschap aanwezig in de stad.vThessaloniki is bij uitstek een geweldige vakantiebestemming. De beste tijd om naar Thessaloniki te vliegen is de zomer. De tempraturen zijn dan ronduit uitstekend!   

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Transavia 7 feb 2020 9 feb 2020
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Meerdere airlines 7 feb 2020 10 feb 2020
Eindhoven
Eindhoven - Thessaloniki Ryanair 24 okt 2019 2 nov 2019
Eindhoven - Thessaloniki Meerdere airlines 13 sep 2019 15 sep 2019
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Thessaloniki Ryanair 22 okt 2019 29 okt 2019
Dusseldorf Weeze - Thessaloniki Meerdere airlines 26 okt 2019 2 nov 2019
Brussel - National
Brussel - National - Thessaloniki Lufthansa 7 feb 2020 10 feb 2020
Brussel - National - Thessaloniki Meerdere airlines 7 feb 2020 10 feb 2020
Brussel - National - Thessaloniki Jetairfly 25 sep 2019 2 okt 2019
Brussel - National - Thessaloniki Brussels Airlines 26 sep 2019 29 sep 2019
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Thessaloniki Ryanair 8 okt 2019 17 okt 2019

Info over bezienswaardigheden

Na een vliegreis van ongeveer 3 uur zult u landen op Thessaloniki International Airport. U kunt zowel met de bus als wel met de taxi naar het centrum van de stad gebracht worden. De hoogtepunten van de stad zijn: de Lefkos Pyrgos, de Boog van Galerius, de Monastiriot synagoge, de Kerk van Acheiropoiètos, het plein van Aristotelous, de Modiano en buiten de stad natuurlijk Pella, de geboortestad van Alexander de Grote. Thessaloniki is een gezellige en sfeervolle stad. De stad staat ook bekend om haar mooie en indrukwekkende musea. Musea die u niet mag missen zijn het Museum voor de hedendaagse kunst, het Archeologisch museum en het Geboortehuis van Atatürk. Elk jaar vindt er in Thessaloniki het Internationale Trade Fair festival plaatst. Zeer de moeite waard om eens naar toe te gaan. Wilt u de goedkoopste vliegtickets dan is het verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken. 

Eten, drinken en uitgaan in Thessaloniki

In Griekenland is het eten goed. Ook Thessaloniki kent vele goede en leuke restaurantjes. De beste maar we het duurste restaurant is: 7 Seas. Maar u kunt ook goed eten in Frutti di Mare en Mare e Monti. In Thessaloniki kunt vooral genieten van mooie visgerechten. Na het diner kunt u het leuke nachtleven van Thessaloniki ontdekken. In de wijken rondom de Mylos en de universiteit bevinden zich de meeste kroegen en clubs. 

Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad is prima geregeld. In de stad rijden er bussen en taxi’s rond. Maar het leukste is om de stad per voet te verkennen. Het vliegveld ligt op 17 km meter van het centrum. Er gaat een speciale bus dag en nacht die u van en naar het vliegveld brengt. Er gaan directe en indirecte vluchten naar Thessaloniki. De directe vluchten worden uitgevoerd door: Transavia. Indirecte vluchten worden uitgevoerd door: JAT.  

 

Bekijk nabijgelegen bestemmingen