Goedkope vliegtickets San Jose - Juan Santa Maria

loader

San José

De hoofdstad van Costa Rica, San José is misschien niet een van de bekendste steden van de wereld, toch heeft deze stad wel heel veel te bieden. Het boeken van goedkope vliegtickets naar deze stad is  helemaal geen slecht idee. De stad ligt schitterend op 1170 meter boven zeeniveau.

In 1882 werd Costa Rica onafhankelijk van Spanje, dat zorgde echter voor veel onrust en er ontstond een burgeroorlog. Uiteindelijk won de stadstaat San José die. Deze stad heeft zijn rijkdom en groei in de 19de en 20ste  eeuw vooral te danken aan de koffie-industrie. De laatste jaren is de stad flink gerenoveerd en is er veel ruimte voor nieuwbouw. Doordat er veel aandacht en geld besteed wordt aan de stad is het tevens ook een van de veiligste steden van Midden Amerika.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - San Jose - Juan Santa Maria American Airlines 19 jan 2019 2 feb 2019
Amsterdam Schiphol - San Jose - Juan Santa Maria Air Canada 2 mrt 2019 21 mrt 2019
Amsterdam Schiphol - San Jose - Juan Santa Maria KLM 15 feb 2019 26 feb 2019
Groningen
Groningen - San Jose - Juan Santa Maria Meerdere airlines 16 dec 2018 30 dec 2018
Brussel - National
Brussel - National - San Jose - Juan Santa Maria KLM 25 mei 2019 4 jun 2019
Brussel - National - San Jose - Juan Santa Maria Meerdere airlines 25 mei 2019 4 jun 2019

Info over bezienswaardigheden

San José is een aangename stad, die veel bezienswaardigheden heeft. De ligging van de stad zorgt voor een fraai uitzicht over de stad en de omgeving. Bekende bezienswaardigheden zijn: het nationale theater, het plein van de cultuur, het nationale park, het vredes park, het nationale museum en natuurlijk de Simón Bolívar dierentuin. Het klimaat in Costa Rica is een tropische savanneklimaat, wat betekent dat er erg droge seizoen zijn, maar dat het er ook veel kan regenen. Doe eens gek en boek goedkope vliegtickets naar San José.

Eten, drinken en uitgaan in San José

 

Het eten in Costa Rica is niet kruidig of heet. Ondanks dat is het wel smaakvol en lekker. Typische gerechten voor dit land zijn: “gallo pinto”, dit een mengsel van rijst met daarin zwarte bonen. En ander veel voorkomend gerecht is “casados”. Dit gerecht bestaat uit rijst, vlees, bonen, gebakken bananen en kool/tomatensap. De mensen leven in San José veel op straat, en des avonds is daar dan ook genoeg te beleven. Kom in aanraking met deze cultuur door goedkope vliegtickets naar San José te boeken. 

Vervoer

 

Het openbaar vervoer is in San José is prima geregeld. Er rijden bussen en taxi’s. U heeft al goedkope vliegtickets naar San José voor 1000 euro. Als u goedkope vliegtickets heeft geboekt zult u landen op Juan Santamaría International Airport, liggend op ongeveer 23 km van de stad.