San José

De hoofdstad van Costa Rica, San José is misschien niet een van de bekendste steden van de wereld, toch heeft deze stad wel heel veel te bieden. Het boeken van goedkope vliegtickets naar deze stad is  helemaal geen slecht idee. De stad ligt schitterend op 1170 meter boven zeeniveau.

In 1882 werd Costa Rica onafhankelijk van Spanje, dat zorgde echter voor veel onrust en er ontstond een burgeroorlog. Uiteindelijk won de stadstaat San José die. Deze stad heeft zijn rijkdom en groei in de 19de en 20ste  eeuw vooral te danken aan de koffie-industrie. De laatste jaren is de stad flink gerenoveerd en is er veel ruimte voor nieuwbouw. Doordat er veel aandacht en geld besteed wordt aan de stad is het tevens ook een van de veiligste steden van Midden Amerika.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - San Jose - Juan Santa Maria Delta Air Lines Delta Air Lines 9 mrt 2021 31 mrt 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - San Jose - Juan Santa Maria Air Europa Air Europa 9 mrt 2021 30 mrt 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - San Jose - Juan Santa Maria KLM KLM 6 nov 2020 29 nov 2020 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - San Jose - Juan Santa Maria Meerdere airlines Meerdere airlines 11 dec 2020 14 jan 2021 2 overstappen
Eindhoven - San Jose - Juan Santa Maria KLM KLM 11 dec 2020 14 jan 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - San Jose - Juan Santa Maria Air Europa Air Europa 9 mrt 2021 30 mrt 2021 2 overstappen
Brussel - National - San Jose - Juan Santa Maria Meerdere airlines Meerdere airlines 9 mrt 2021 30 mrt 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - San Jose - Juan Santa Maria Meerdere airlines Meerdere airlines 17 apr 2021 5 mei 2021 1 overstap

Info over bezienswaardigheden

San José is een aangename stad, die veel bezienswaardigheden heeft. De ligging van de stad zorgt voor een fraai uitzicht over de stad en de omgeving. Bekende bezienswaardigheden zijn: het nationale theater, het plein van de cultuur, het nationale park, het vredes park, het nationale museum en natuurlijk de Simón Bolívar dierentuin. Het klimaat in Costa Rica is een tropische savanneklimaat, wat betekent dat er erg droge seizoen zijn, maar dat het er ook veel kan regenen. Doe eens gek en boek goedkope vliegtickets naar San José.

Eten, drinken en uitgaan in San José

 

Het eten in Costa Rica is niet kruidig of heet. Ondanks dat is het wel smaakvol en lekker. Typische gerechten voor dit land zijn: “gallo pinto”, dit een mengsel van rijst met daarin zwarte bonen. En ander veel voorkomend gerecht is “casados”. Dit gerecht bestaat uit rijst, vlees, bonen, gebakken bananen en kool/tomatensap. De mensen leven in San José veel op straat, en des avonds is daar dan ook genoeg te beleven. Kom in aanraking met deze cultuur door goedkope vliegtickets naar San José te boeken. 

Vervoer

 

Het openbaar vervoer is in San José is prima geregeld. Er rijden bussen en taxi’s. U heeft al goedkope vliegtickets naar San José voor 1000 euro. Als u goedkope vliegtickets heeft geboekt zult u landen op Juan Santamaría International Airport, liggend op ongeveer 23 km van de stad.