Goedkope vliegtickets Manchester

loader

Goedkope vluchten naar Manchester

Manchester is een van de grootste steden van Engeland en telt ongeveer 500 duizend inwoners. De stad is gelegen in noordwesten van Engeland. Manchester is vooral bekend vanwege de zeer grote rol die zij heeft gespeeld als textielstad in de 19de eeuw en vanwege de belangrijke voetbalclub Manchester City. Manchester had ooit eens een schitterend oud centrum, maar tijdens de tweede wereld oorlog is de stad vaak doelwit geweest van grote bombardementen die de historische stad bijna volledig hebben verwoest. Na de oorlog is de stad weer helemaal opgebouwd en tegenwoordig heeft de stad een moderne uitstraling met vele indrukwekkende gebouwen. Manchester is een uitstekende stad voor een weekendje weg. Als u met het vliegtuig gaat bent minder dan 1.5 uur aan reistijd kwijt en als u vroeg boekt heeft u al goedkope vliegtickets voor nog geen 36 euro. 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Manchester easyJet 24 mrt 2020 24 mrt 2020
Amsterdam Schiphol - Manchester KLM 7 apr 2020 14 apr 2020
Amsterdam Schiphol - Manchester Meerdere airlines 14 mei 2020 17 mei 2020
Eindhoven
Eindhoven - Manchester Ryanair 23 mrt 2020 29 mrt 2020
Eindhoven - Manchester Meerdere airlines 8 mei 2020 11 mei 2020
Brussel - National
Brussel - National - Manchester Brussels Airlines 14 mei 2020 17 mei 2020
Brussel - National - Manchester Lufthansa 6 nov 2020 9 nov 2020
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Manchester Ryanair 14 mei 2020 15 mei 2020
Brussel - Charleroi - Manchester Meerdere airlines 23 mrt 2020 25 mrt 2020

Info over bezienswaardigheden

Als u gaat vliegen zult u landen op Manchester Airport. Binnen 15 minuten wordt u met de trein naar het centrum van Manchester gebracht. Manchester is een stad die zijn rijkdom heeft verkregen via de  textielindustrie in 18de en 19de  eeuw. De geschiedenis hiervan wordt volledig tentoongesteld in het Museum of Science and Industry. In de 20ste eeuw is de stad vooral het symbool geworden van de ontwikkeling van de popmuziek. Bekende bands zoals: de Bee Gees, Oasis, Simply Red en New Order zijn allemaal begonnen in Manchester. Verdere bezienswaardigheden van Manchester zijn: de Kathedraal van Manchester, de John Rylands Library, de Beetham Tower.  De echte voetballer bezoekt natuurlijk ook het indrukwekkende stadion Old Trafford.

 

Eten, drinken en uitgaan in Manchester.

 

Engelsen houden van eten en drinken. Typische Engelse gerechten zijn: de goedgevulde sandwiches en Fish en Chips. In Australasia kunt u voor een goede prijs zowel genieten van Europese als wel Aziatische gerechten. Wilt u toch typisch Engels eten, dan moet u grappig genoeg naar restaurants  The French. Het nachtleven van Manchester is een van de gezelligste van Europa. De leukste clubs zijn The Comedy Store en de The Birdcage Nightclub. Houdt u meer van films en of de opera, dan bent u in Manchester ook op het juiste adres. 

 

Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad is uitstekend geregeld. Er rijden genoeg bussen en taxi’s rond. En daarnaast zijn er gratis shuttle buslijnen die de bekende straten en de voornaamste treinstations met elkaar verbinden. U kunt het beste uw vliegtickets in het najaar of de winter boeken. Directe vluchten worden aangeboden door: Ryanair,  EasyJet en FlyBE en KLM. 

Bekijk nabijgelegen bestemmingen