Goedkope vliegtickets Istanbul

loader

De grootste stad van Turkije is Istanbul. Het heeft ongeveer 17 miljoen inwoners en vele toeristen. Het is gelegen op de grens van twee continenten: Europa en Azie. De Bosporus is de passage tussen de Zwarte Zee en de Marmara Zee en deze gaat door Istanbul heen. Met goedkope vliegtickets Istanbul komt is binnen 3 uur aan in deze levendige stad.

Klimaat

Istanbul heeft voornamelijk een zeeklimaat, met hete zomers en koude en natte winters. In de zomer wordt het vaak rond de 27 graden (uitschietend naar 35 graden), maar de hoge luchtvochtigheid doet het warmer aanvoelen. In de winter wordt het zo’n 7 graden overdag. De beste periode om Istanbul te bezoeken is in de lente en vroege najaar (Mei-Juni en Sep-Okt)

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Istanbul - Sabiha Turkish Airlines 23 mei 2020 29 mei 2020
Amsterdam Schiphol - Istanbul - Sabiha Continental Airways 1 jun 2020 11 jun 2020
Amsterdam Schiphol - Istanbul - Sabiha Meerdere airlines 21 mei 2020 29 mei 2020
Amsterdam Schiphol - Istanbul KLM 5 mei 2020 12 mei 2020
Brussel - National
Brussel - National - Istanbul - Sabiha Turkish Airlines 1 jun 2020 10 jun 2020
Brussel - National - Istanbul Lufthansa 4 mei 2020 11 mei 2020
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Istanbul - Sabiha Continental Airways 4 mei 2020 11 mei 2020
Brussel - Charleroi - Istanbul Meerdere airlines 20 jul 2020 26 jul 2020

Vervoer naar Istanbul

Naar Istanbul ga je met het vliegtuig. Transavia, KLM, Turkish Airlines en Continental Airways bieden directe vluchten aan vanaf Amsterdam of Rotterdam. Goedkope vliegtickets Istanbul zijn vaak te boeken. Als populaire bestemming die niet zo ver weg is van Nederland zijn er vaak goede aanbiedingen. Met uw goedkope vliegtickets Istanbul landt je op de grootste luchthaven Ataturk, of de kleinere luchthaven Sabina. Van de luchthaven kom je met de taxi of de metro het snelste in de binnenstad. De gele taxi’s in Istanbul zijn meestal te vertrouwen, maar reken erop dat de chauffeur niet alle adressen kent. De gangbare methode is in dat geval dat hij de hele weg uit zijn raam hangt en roept naar collega’s of zij het weten… Stap op tijd uit als u merkt dat hij het niet weet, dat bespaart u frustraties en geld.  De metro, aangegeven als ‘light rail’ gaat ook met enkele overstappen naar de binnenstad. Ook gaan er treinen en bussen van de luchthaven naar de stad.

Te doen en zien

Istanbul heeft veel bezienswaardigheden. Veel historische plekken en religieuze monumenten. De must-sees:

Blue Mosque, Hagia Sophia en Basilica Cistern bevinden zich aan het Sultanahmet plein. Een plein de zeker bezocht moet worden. In de Old City is de kerks van St. Savior in Chora waar een fantastisch mozaiek aan de binnenzijde te zien is. De overdekte bazaar, aan de basis van de Galata brug, is een belevenis op zich. Kruiden, dieren, enzovoorts is te koop.

Istanbul is een drukke maar leuke stad waar veel te zien beleven valt. Goedkope vliegtickets Istanbul  maken een bezoek aan deze wereldstad goed te doen. De vlucht Amsterdam-Istanbul duurt ongeveer 3 uur.  

Bekijk nabijgelegen bestemmingen