Goedkope vliegtickets Colombo

loader

Colombo

Colombo is vooral bekend bij de zakelijke reizigers, want de stad in Sri Lanka staat bekend als de commerciële hoofdstad van het land. Colombo is het belangrijkste handelscentrum van het land, dat komt mede door de gunstige ligging en de belangrijke haven die er ligt. Sinds de ontdekkingsreizen naar het oosten van de wereld werd al snel duidelijk dat Colombo een zeer goede ligging had. De Portugezen,  de Nederlanders en de Britten hebben er een lange tijd een kolonie gehad. Sinds 1948 is het land onafhankelijk en heeft de stad Colombo zich in een snel tempo verder ontwikkeld.  Ontdek deze stad zelf en boek goedkope vliegtickets naar Colombo.

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Colombo Oekraine International airlines 18 nov 2018 2 dec 2018
Amsterdam Schiphol - Colombo Finnair 27 okt 2018 12 nov 2018
Amsterdam Schiphol - Colombo KLM 26 nov 2018 25 dec 2018
Brussel - National
Brussel - National - Colombo Oekraine International airlines 25 nov 2018 24 dec 2018
Brussel - National - Colombo Finnair 27 okt 2018 12 nov 2018
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Colombo Meerdere airlines 17 jul 2018 16 aug 2018

Info over bezienswaardigheden

Colombo is jaren lang onderdeel geweest van andere landen, dat kan men ook nog zien aan de gebouwen en bezienswaardigheden. Leuke bezienswaardigheden om te zien zijn: Independence Square, Cargills & Millers gebouwen, Royal College Colombo, de Murugan Hindu tempel en het paleis van de eerste minister – helemaal in Britse bouwstijl.  Er zijn ook musea in Colombo, het nationale museum bijvoorbeeld, de buitenkant van het gebouw is al kunst te noemen. Colombo is een stad met vele historische gebouwen en verschillende culturele invloeden. Daarom is zeker de moeite waard om goedkope vliegtickets te boeken.

 

Eten, drinken en uitgaan in Colombo

Men kan in Colombo lekker eten. Lekkere restaurantjes zijn: Rocco’s, The Lagoon en Ministry of Crab. Naast de visgerechten zijn de rijstgerechten lekker. Een lokaal gerecht met Nederlandse invloeden is Lamprais. Dit een rijstgerecht met curry en frikadellen. Dit wordt in een bannenblad gedaan en in de oven gebakken. Uitgaan in Colombo is ook geen probleem. Pas als toerist wel goed op naar welke wijken je gaat.  

Vervoer

 

Het openbaar vervoer in Colombo is matig geregeld. Er rijden bussen, treinen en taxi’s. Maar zoals in vele Aziatische steden is het verkeer er een chaos. Als u goedkope vliegtickets boekt zult u landen op Bandaranaike International Airport. U heeft als goedkope vliegtickets voor 700 euro.