Goedkope vliegtickets Amman - Queen Alia

loader

Amman

Amman de hoofdstad van het mooie land Jordanië. Amman is van oorsprong een zeer oude stad en stamt uit de Romeins tijd. In 1878 is de huidige stad  ontstaan. De stad is vooral bekend wegens haar historische rijkdommen aan gebouwen. De stad telt vandaag de dag ongeveer  1.6 miljoen inwoners en hoort daarbij tot een van de grootste steden van Jordanië. Jordanië is een land waar u echt de typische Arabische sfeer kunt proeven. Het is dan ook zeker een aanrader om vliegtickets te boeken naar Amman om de prachtige stad met eigen ogen te aanschouwen!

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Amman - Queen Alia Meerdere airlines 4 feb 2020 11 feb 2020
Amsterdam Schiphol - Amman - Queen Alia Transavia 4 feb 2020 11 feb 2020
Amsterdam Schiphol - Amman - Queen Alia Royal Jordanian 8 mrt 2020 14 mrt 2020
Eindhoven
Eindhoven - Amman - Queen Alia Meerdere airlines 9 mrt 2020 14 mrt 2020
Eindhoven - Amman - Queen Alia Ryanair 23 apr 2020 1 mei 2020
Brussel - National
Brussel - National - Amman - Queen Alia Ryanair 5 feb 2020 12 feb 2020
Brussel - National - Amman - Queen Alia Meerdere airlines 17 jan 2020 21 jan 2020

Info over bezienswaardigheden

Amman is een mooie stad midden in de woestijn. De stad heeft nog enkele gebouwen uit de romeinse tijd onder andere het Romeinse theater en het Forum. Deze mooie en zeer oude plekken zijn het bezoeken waard. Verdere bezienswaardigheden zijn: het paleis van de Umayyaden, de tempel van Hercules en het Odeum van Amman. Naast architectuur kent Amman ook musea, mooie kunstwerken kunt u vinden in het archeologisch museum en in het nationaal museum Dus boek goedkope vliegtickets naar Amman en ervaar het zelf.

Eten, drinken en uitgaan in Amman

In Amman kan met goed eten en drinken. Er zijn veel leuke en gezellige eettentjes te vinden in deze mooie stad. Leuke restaurantjes om naar toe te gaan zijn Hashem en Tanourin. Proeft u dan vooral eens een echt typisch Ammaans gerecht zoals Samosa of Hummus. Uitgaan is in Amman een ander verhaal dan in het westen. Alcoholische dranken zijn niet vrij toegankelijk. Toch zijn er wel degelijk clubs waar u kunt dansen. In de Abdoun Cirkel midden in het centrum zijn verschillende leuke tentjes te vinden. Wacht niet langer en boek goedkope vliegtickets naar Amman.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Amman is prima geregeld. Echter de stad is op heuvels gebouwd, waardoor lopen niet echt een optie is. Daarom is het verstandig of om een auto te huren of u zelf te laten verplaatsen met de taxi. U heeft al retourvliegtickets naar Amman voor 350 euro.

 

 

Bekijk nabijgelegen bestemmingen